Γλυκό του κουταλιού κολοκύθα από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα παραδοσιακό γλυκό από το αγαπημένο λαχανικό του φθινοπώρου.
Η κολοκύθα αποτελεί ένα κατ’ εξοχήν λαχανικό του φθινοπώρου. Είναι πλούσια σε β-καροτίνη, το αντιοξειδωτικό που διασπά ο οργανισμός για την παραγωγή βιταμίνης Α, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία των λευκών αιμοσφαιρίων, των οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Η γλυκιά γεύση της την καθιστά ένα ιδανικό υλικό όχι μόνο για λαχταριστά φαγητά, αλλά και για γλυκά. Εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή του Άκη για παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού κολοκύθα, που μπορείτε να απολαύσετε, είτε σκέτο είτε μαζί με λίγο γιαούρτι.
Υλικά:
- 1300 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη, χωρίς φλούδι και σπόρους
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 600 γρ. νερό
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. γλυκόζη
- 3 στικ κανέλα
- 4 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 4-5 γαρίφαλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com