Λαχταριστό κέικ αμυγδάλου χωρίς μίξερ που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Λαχταριστό κέικ αμυγδάλου χωρίς μίξερ που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι

Τις μέρες τις καραντίνας είναι ευκαιρία να περάσουμε λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα και να εξελίξουμε τις δεξιότητές μας στη ζαχαροπλαστική.

Εάν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε ξανά και ξανά το ίδιο κέικ, την παρακάτω συνταγή του Άκη αξίζει να τη δοκιμάσετε. Ο σεφ μας προτείνει ένα πεντανόστιμο κέικ αμυγδάλου που μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα, χωρίς καν να χρησιμοποιήσουμε μίξερ και που σίγουρα θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Επιπλέον το αμύγδαλο, είναι από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και το συγκεκριμένο κέικ είναι ιδανικό για το σνακ των παιδιών.

Υλικά:

Για τα κέικ

  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 150 γρ. ρόφημα αμυγδάλου

Για τη γκανάς

  • 200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 300 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved