Η κέτσαπ είναι από τις πιο γνωστές και αγαπημένες σως. Τη βάζουμε στα μακαρόνια, στα σάντουιτς και σε πόσα ακόμα φαγητά και σνακ και φυσικά τα παιδιά τη λατρεύουν.
Την κέτσαπ μπορούμε να τη βρούμε παντού στο εμπόριο, γιατί όμως να μην φτιάξουμε με τα χεράκια μας; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να νομίζετε και σίγουρα είναι μία πιο υγιεινή επιλογή. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη δική του συνταγή για σπιτική κέτσαπ. Ακολουθήστε την κατά γράμμα και το επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι μονόδρομος.
Υλικά:
- 50 γρ. μηλόξιδο
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 15 γρ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
- 200 γρ. γλυκόζη
- 260 γρ. πελτέ ντομάτας
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com