Η μπουγάτσα είναι από τις αγαπημένες παραδοσιακές πίτες. Το τραγανό φύλλο της και η πλούσια, κρεμώδης γέμιση, την κάνουν ακαταμάχητη για μικρούς και μεγάλους.
Τι θα λέγατε τώρα που έχετε παραπάνω χρόνο εντός σπιτιού, να φτιάξετε σπιτική μπουγάτσα με τα χεράκια σας; Με τη συνταγή και τα tips του Άκη δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.
Υλικά:
- 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αβγά
- 2 κρόκους
- 400 γρ. γάλα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. κανέλα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com