Σούπα κόκκινης φακής για μαμάδες που θέλουν να χάσουν βάρος
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Οι φακές είναι από τα πιο δημοφιλή όσπρια και είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, φυτικών ινών και βιταμινών.
Η κόκκινη φακή, γνωστή και ως «φακή της Aιγύπτου», είναι αποφλειωμένη, βράζει πιο γρήγορα από την κανονική, είναι εύπεπτη και πλούσια σε πρωτεΐνες.
Μία φανταστική συνταγή για όλες εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας είναι σούπα κόκκινης φακής του Άκη Πετρετζίκη. Είναι κατάλληλη και εάν δεν συμπεριλαμβάνετε το κρέας στη διατροφή σας, ενώ η ελαφρώς πικάντικη γεύση της κάνει το παραπάνω πιάτο ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Υλικά:
Για τη σούπα
- 200 γρ. φακές κόκκινες
- 10 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
- 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρους
- 1 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
- 500 γρ. νερό, + έξτρα καυτό νερό, για τη σύνθεση της σούπας
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το αρωματικό λάδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetrtetzikis.com