Η συνταγή του Άκη για κλασική κρεατόσουπα με αυγολέμονο
Κλασική κρεατόσουπα αυγολέμονο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Η κρεατόσουπα είναι από τα κλασικά χειμωνιάτικα πιάτα και ανάλογα φυσικά με τα υλικά που θα βάλουμε μέσα, είναι ένα πολύ θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Οι συνταγές για να τη φτιάξουμε ποικίλουν, σήμερα όμως βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας την απίθανη συνταγή του Άκη για κρεατόσουπα αυγολέμονο.
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κύβο κότας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 600 γρ. πατάτες
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 2 στικ σέλερι
- 1/2 ματσάκι σέλινο
Για το αυγολέμονο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- φέτες λεμόνι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com