Το φθινόπωρο, η κολοκύθα έχει την τιμητική της. Αυτήν την εποχή τη βρίσκουμε παντου και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για λαχταριστά και θρεπτικά φαγητά και γλυκά.
Η κολολύθα είναι πλούσια σε β-καροτίνη, το αντιοξειδωτικό που διασπά ο οργανισμός για την παραγωγή βιταμίνης Α, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία των λευκών αιμοσφαιρίων, των οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε την απόλυτη φθινοπωρινή σαλάτα με κολοκύθα και μπέικον και αυτή είναι η συνταγή:
Υλικά:
Για τη σαλάτα
- 1 κιλό κολοκύθα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 260 γρ. πράσινη σαλάτα
- 100 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ. καπνιστό τυρί
Για το dressing
- 1 κ.σ. μουστάρδα, dijon
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 2-3 κ.σ. ξίδι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com