Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για σπιτικό ψωμί με προζύμι χωρίς μίξερ

Φτιάξτε ψωμί με προζύμι με τα χεράκια σας.

Το ψωμί είναι από τα αρτοπαρασκευάσματα που υπάρχει πάντα σε ένα σπίτι. Το τρώμε το πρωί, το μεσημέρι με το φαγητό, αλλά και κάθε ώρα της ημέρας.

Γιατί όμως να το πάρουμε απ' έξω όταν μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνες μας; Κατά καιρούς έχουμε μοιραστεί μαζί σας διάφορες συνταγές για ψωμιά κάθε είδους, σήμερα όμως βρήκαμε την τέλεια συνταγή του Άκη για παραδοσιακό ψωμί με προζύμι. Μπορεί να θέλει χρόνο, το αποτέλεσμα όμως θα σας ανταμείψει.

Υλικά:

Για το προζύμι

  • 25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., και 25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για κάθε μέρα παρασκευής
  • 25 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, 25 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για κάθε μέρα παρασκευής
  • 50 γρ. νερό, εμφιαλωμένο και 50 γρ. νερό για κάθε μέρα παρασκευής

Για το ψωμί

  • 130 γρ. προζύμι
  • 330 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 230 γρ. νερό
  • 10 γρ. αλάτι
  • αλεύρι σκληρό, για τη ζύμη

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved