Σούπα με κάρι και γλυκοπατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία ιδιαίτερη σούπα που θα λατρέψετε.
Τον χειμώνα, οι σούπες έχουν την τιμητική τους. Σίγουρα φτιάχνετε τις κλασικές κοτόσουπα, ψαρόσουπα και πάει λέγοντας, για αυτό εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας μία ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει: σούπα με κάρι και γλυκοπατάτα.
Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό, πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, C και Β. Αντίστοιχα το κάρι, το ασιατικό αυτό μοναδικό μπαχαρικό, έχει συσχετιστεί με την προστασία του εγκεφάλου και της καρδιάς από καρδιαγγειακές νόσους.
Υλικά:
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 80 γρ. λιαστή ντομάτα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. κάρι
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. γάλα καρύδας
Για το σερβίρισμα
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- κους κους, βρασμένο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com