Σπιτική συνταγή για Galette με μήλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Τόσο λαχταριστή που δεν θα μείνει ψίχουλο.
Τα μήλα αυτή την εποχή είναι εν αφθονία. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξετε μια νόστιμη σπιτική τάρτα με κόκκινα κατά προτίμηση μήλα και τραγανή βουτυρένια ζύμη.
Ιδανική επιλογή για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ.
Για τη ζύμη
• 190 γρ. αλεύρι μαλακό
• 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 πρέζα αλάτι
• 1/2 κ.γ. κανέλα
• 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
• 30 γρ. νερό
Για τη γέμιση
• 2 μήλα κόκκινα
• 50 γρ. ζάχαρη καστανή
• 1 κ.σ. αλεύρι μαλακό
• χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα
• 100 γρ. dulce de leche
• παγωτό βανίλια
• φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com