Λίγοι είναι εκείνοι που προτιμούν τα κυδώνια ωμά. Πρόκειται για ένα φρούτο με ιδιαίτερη υφή και γεύση η οποία μεταμορφώνεται όταν μπει… στον φούρνο ή στην κατσαρόλα!
Βασική προϋπόθεση; Να έχουμε αφαιρέσει όλα τα κουκούτσια τους προτού τα μαγειρέψουμε. Όσο μαγειρεύεται, η κίτρινη σάρκα τους αρχίζει να παίρνει ένα απαλό ροζ χρώμα.
Προσοχή! Η απόχρωση αυτή μπορεί να αρχίσει να σκουραίνει αν τα κυδώνια μας μαγειρευτούν σε αλουμινένιο σκεύος μιας και η τανίνη των κυδωνιών, αντιδρά διαφορετικά στην «παρουσία» του αλουμινίου.
Δείτε περισσότερα στο akispetretzikis.com