Συνταγή για το πιο αφράτο και νόστιμο παντεσπάνι!

Είναι το πιο νόστιμο παντεσπάνι ου έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις τούρτες σας, στα γλυκά σας ή ακόμη να το σιροπιάσετε και να το φάνε τα παιδάκια σας σκέτο ή με παγωτό!

ΥΛΙΚΑ
• 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 4,5 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλαουρ
• 3 κουταλάκια τσαγιού κοφτά μπείκιν πάουντερ
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• ελάχιστο αλάτι
• 3 αβγά
• μισό φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
• μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό
• βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε, και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
2. Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε ξανά σε ένα μπολ.
3. Χωρίζουμε με προσοχή τα αβγά από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τα κροκάδια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο και τη βανίλια.
4. Χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι έως ότου γίνει χυλός.
5. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα πολύ πηχτή.
6. Την προσθέτουμε στο χυλό και ανακατεύουμε ελαφρά.
7. Σε δυο ταψάκια μεγέθους 20 εκατοστών στρώνουμε λαδόκολλα και την αλείφουμε με βούτυρο.
8. Αφού μοιράσουμε και στρώσουμε με ένα κουτάλι το χυλό στα ταψάκια, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου και στο πάνω κατω για μισή ώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved