Εκτός από τα κλασικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, τα Χριστούγεννα φτιάχνουμε πολλά ακόμα γλυκίσματα όπως μπισκότα, δίπλες και ιδιαίτερα κέικ.
Μίας και οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται, βρήκαμε το τέλειο χριστουγεννιάτικο κέικ για να δοκιμάσετε να φτιάξετε τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού: κέικ-τάρανδος.
Η συνταγή είναι φυσικά του Άκη Πετρετζίκη και ουσιαστικά είναι ένα απλό κέικ βανίλια διακοσμημένο με κερατάκια φτιαγμένα από gingerbread μπισκότα και άλλα διακοσμητικά.
Υλικά:
Για τα σοκολατένια gingerbread κερατάκια
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γρ. ζάχαρη καστανή
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 35 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 200 γρ. μέλι
- ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akipstretezikis.com