Μακαρόν Άγιος Βασίλης: Γιορτινά γλυκίσματα που θα λατρέψουν τα παιδιά
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Είναι αφράτα, νόστιμα και με πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Τα μακαρόν είναι ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά γλυκά που πλέον τα συναντάμε σε κάθε χώρα του κόσμου.
Οι συνταγές ποικίλουν ανάλογα με τη γεύση τους κι εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας μία χριστουγεννιάτικη εκδοχή τους. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε τα τέλεια μακαρόν Άγιος Βασίλης που σίγουρα θα ξετρελάνουν τα παιδιά.
Υλικά:
Για τα μακαρόν
- 120 γρ. αμύγδαλο, χωρίς φλούδα
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. ασπράδια, (4 μεσαία αβγά)
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τη γκανάς
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. ζαχαρόπαστα μαύρη
- 50 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
- 10 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com