Συνταγή για απίθανο μοσχαράκι με κολοκυθάκια!

Είναι από τα πιο νόστιμα Κυριακάτικα γεύματα!

Φτιάξτε ένα τέλειο πιάτο με μοσχαράκι, κολοκυθάκι και πατάτουλες!

ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
• 1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά
• 2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
• 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
• 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2΄-3΄.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα και τον πελτέ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 50, να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
3. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια κι αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τα προσθέτουμε ολόκληρα στο κρέας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο νερό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους). Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σιγοβράζουμε για περίπου 10΄. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια! Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστη δεμένη σάλτσα.
πηγή: argiro

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved