Χριστουγεννιάτικος κορμός με σαντιγί καρύδας

Για μια ακόμη φορά ο Άκης Πετρετζίκης δημιούργησε ένα απίθανο σοκολατογλυκό.

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικο κορμό δεν γίνονται, γι' αυτό εκμεταλλευτείτε τον εγκλεισμό στο σπίτι και φτιάξτε έναν λαχταριστό σοκολατένιο κορμό με τα παιδιά σας.

Δείτε τα υλικά παρακάτω και φτιάξτε τον για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο.

Συστατικά

Για τη βάση

70 γρ. βρόμη
100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
60 γρ. κακάο, + έξτρα για το πασπάλισμα
240 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτοι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. νερό, κρύο

Για τη σαντιγί καρύδας

400 γρ. κρέμα καρύδας, κρύα
20 γρ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για τη σύνθεση

50 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. αμύγδαλο φιλέ
100 γρ. φραγκοστάφυλα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved