Αλμυρά cupcakes γλυκοπατάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Αλμυρά cupcakes που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Η γλυκοπατάτα είναι ένα λαχανικό με πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, βιταμίνη C και πρωτεΐνες και μπορούμε να την εντάξουμε πολύ εύκολα στη διατροφή μας.

Εάν έχετε γλυκοπατάτες στο σπίτι και ψάχνετε μία ιδιαίτερη συνταγή για να τις αξιοποιήσετε, σας έχουμε την κατάλληλη: αλμυρά cupcakes γλυκοπατάτας με frosting κρέμας τυριού. Μπορείτε να τα απολαύσετε εσείς και τα παιδιά κάθε ώρα της ημέρας και είναι από τις συνταγές που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά:

Για το frosting

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο

Για τα cupcakes

  • 170 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. πουρέ γλυκοπατάτας
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • 6 φέτες μπέικον, τραγανό

Δείτε τη διαδικασία στο akispetrtezikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved