Σπιτικό ψωμί στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη
Έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα.
Το ψωμί υπάρχει πάντα σε κάθε σπίτι. Το τρώμε για πρωινό, το μεσημέρι για να συνοδεύσουμε το φαγητό, αλλά και κάθε ώρα της ημέρας.
Μίας και οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται και ο χρόνος εντός σπιτιού είναι περισσότερος, είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε να φτιάξετε και εσείς το δικό σας ψωμί. Κατά καιρούς έχουμε μοιραστεί μαζί σας διάφορες συνταγές για σπιτικό ψωμί, αυτή όμως είναι από τις πιο εύκολες καθώς μπορείτε να το φτιάξετε στη χύτρα ταχύτητας σε λιγότερο από μία ώρα.
Υλικά:
- 500 γρ. νερό
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- 700 γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- βούτυρο
- μαρμελάδα
- μέλι
- αβγό, βραστό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com