Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λαχταριστό ογκρατέν με κοτόπουλο και πανσέτα
Ένα ιδιαίτερο φαγητό που θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Κάθε μέρα αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε και έχετε βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές;
Ο Άκης Πετρετζίκης έχει τις ιδανικές προτάσεις για εύκολα και πρωτότυπα πιάτα και τη συνταγή για ένα από αυτά μοιραζόμαστε κι εμείς σήμερα μαζί σας: ογκρατέν με κοτόπουλο και πανσέτα.
Ένας απίθανος γευστικός συνδυασμός με δύο είδη κρέατος και λαχανικά που σίγουρα θα ενθουσιάσει όποιον το δοκιμάσει. Όσο για τη διαδικασία, δεν είναι τόσο χρονοβόρα όσο μπορεί να νομίζετε. Θα χρειαστείτε μόλις μία ώρα.
Υλικά:
- 300 γρ. ψωμί για τοστ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 300 γρ. πανσέτα, ψημένη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 200 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
- 40 γρ. ντομάτες
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 70 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 αβγά, μεσαία
- 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com