Mince pies: Τα χριστουγεννιάτικα ταρτάκια που θα λατρέψετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Οι mince pies είναι οι παραδοσιακές γλυκές τάρτες που που φτιάχνονται καθ' όλη τη διάρκεια της εορταστιής περιόδου σε πολλές αγγλόφωνες χώρες.
Χαρακτηριστικό τους είναι η γέμιση με τα αποξηραμένα φρούτα και τα μπαχαρικά και είναι ένα γλύκισμα που ταιριάζει τέλεια στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Μιας και λόγω καραντίνας, έχετε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα και να δοκιμάσετε να φτιάξετε το ιδιαίτερο αυτό γλύκισμα κι εσείς.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- αλάτι
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κρόκο
Για τη γέμιση
- 150 γρ. σταφίδες ξανθές
- 150 γρ. cranberries
- 50 γρ. κονιάκ
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ. καρύδια
- 150 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 80 γρ. μάρτζιπαν (αμυγδαλόπαστα)
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 μήλο πράσινο, τριμμένο
Για τη σύνθεση
- 1 ασπράδι
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com