Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη από τον Άκη Πετρετζίκη

Νόστιμα μελομακάρονα χωρίς γλουτένη - Δείτε πώς θα τα φτιάξετε.

Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα μελομακάρονα είναι ένα από τα παραδοσιακά γλυκά που χαρακτηρίζουν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Παρασκευάζεται από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι, οι συνταγές όμως για να τα φτιάξουμε ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα και την αναλογία του κάθε υλικού.

Εάν ωστόσο εσείς ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας, έχει δυσανεξία στη γλουτένη, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη για λαχταριστά μελομακάρονα χωρίς γλουτένη που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κλασικά.

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 στικ κανέλα
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
  • 300 γρ. μέλι

Για τα μελομακάρονα

  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κονιάκ
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 750 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. μέλι
  • 50 γρ. καρύδια

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved