Γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη

Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο με άρωμα και γεύση πορτοκαλιού. 

Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά. Ως γνωστόν, παρασκευάζεται από φύλλο και κρέμα, οι συνταγές όμως ποικίλουν ανάλογα με τα αρώματα που θέλουμε να δώσουμε στην γέμισή μας.

Εάν και εσείς είστε λάτρεις του σιροπιαστού αυτού γλυoού, τη συνταγή του Άκη για γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλι δε γίνεται να μην τη λατρέψετε.

Το τραγανό φύλλο και η πλούσια κρέμα με άρωμα και γεύση πορτοκαλιού το κάνουν ανάρπαστο και ο Άκης Πετρτεζίκης έχει όλα τα μυστικά για να βγει πεντανόστιμο.

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 550 γρ. νερό
  • 130 γρ. γλυκόζη
  • 1 στικ κανέλα
  • 2 γαρίφαλα
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

Για την κρέμα

  • 2 πορτοκάλια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 130 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 270 γρ. βούτυρο, παγωμένο κομμένο σε κύβους
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά

Για το σερβίρισμα

  • φλούδες πορτοκαλιού, από το σιρόπι
  • 12 γαρίφαλα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetrtezikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved