Κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη από τον Άκη Πετρετζίκη

Νόστιμοι κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη - Δείτε πώς θα τους φτιάξετε.

Ο κουραμπιές είναι ένα από τα χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα γλυκά στην Ελλάδα, αλλά και σε αρκετές ακόμα βαλκανικές χώρες.

Το όνομά του προέρχεται από το πέρσικο Qurabiye, που σημαίνει γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Οι συνταγές ωστόσο, διαφοροποιούνται ελαφρώς ανάλογα με τα υλικά και την αναλογία τους.

Εάν εσείς ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας, έχει δυσανεξία στη γλουτένη, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη για λαχταριστούς κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κλασικούς.

Υλικά:


  • 750 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη, +200 γρ. για το πασπάλισμα
  • 1.200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 250 γρ. αμύγδαλα, λευκά καβουρδισμένα
  • 1 κ.γ. ανθόνερο

Δείτε τη διαδικασία στο akipetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved