Κυριακή σήμερα, ευκαιρία να μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και να φτιάξετε λαχταριστές δημιουργίες εμπνευσμένες από το γιορτινό κλίμα των ημερών.
Άλλωστε η μαγειρική είναι μία ωφέλιμη και πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά, πόσο μάλλον όταν φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Η πρότασή μας για σήμερα είναι τα χριστουγεννιάτικα ρολάκια του Άκη Πετρετζίκη. Ακολουθήστε τη συνταγή κατά γράμμα και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 250 γρ. γάλα
- 2 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα 30 γρ. για το άλειμμα
- 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
Για τη γέμιση
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. χριστουγεννιάτικη γέμιση για γλυκό
- 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
- 100 γρ. κεράσια, γλασέ
Για το σερβίρισμα
- 250 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com