Η συνταγή του Άκη για τραγανή πανσέτα

Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Η συνταγή του Άκη για τραγανή πανσέτα

Η πανσέτα είναι από τα πιο νόστιμα κομμάτια του χοιρινού κρέατος. Οι τρόποι για να τη μαγειρέψουμε ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα μας και για συνοδευτικό μπορούμε να επιλέξουμε ό,τι επιθυμούμε.

Εάν κι εσείς προτιμάτε την πανσέτα σας τραγανή, ο Άκης Πετρετζίκης ξέρει όλα τα μυστικά για να την πετύχουμε.

Υλικά:

Για την πανσέτα

  • 1 1/2 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 στικ κανέλα
  • 1/2 κ.σ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κλ. δεντρολίβανο
  • 4-5 κλ. θυμάρι
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 2 κύβους κότας
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Για τις πατάτες

  • 4 πατάτες, βρασμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα 1 κ.σ. για το σερβίρισμα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved