Χριστουγεννιάτικο κέικ με λευκό frosting από τον Άκη Πετρετζίκη
Εύκολο κέικ με άρωμα... Χριστουγέννων.
Εκτός από τα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, τα Χριστούγεννα φτιάχνουμε πολλά ακόμα γλυκίσματα όπως μπισκότα, δίπλες και ιδιαίτερα κέικ.
Μίας και οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται, βρήκαμε το τέλειο χριστουγεννιάτικο κέικ για να φτιάξετε τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού. Δεν θα χρειαστείτε πάνω από μία ώρα και το σπίτι θα μυρίσει... Χριστούγεννα.
Υλικά:
Υλικά για το κέικ
- 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
- 120 γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 αβγά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1/2 γρ. κανέλα
- 120 γρ. καρύδα, τριμμένη +έξτρα για το σερβίρισμα
- 200 γρ. ανανά, κονσέρβα σε κομμάτια 1 εκ.
Για την επικάλυψη
- 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com