Ατομικά γαλακτομπούρεκα από τον Άκη Πετρετζίκη

Αυτή τη συνταγή αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Ατομικά γαλακτομπούρεκα από τον Άκη Πετρετζίκη

Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά. Ως γνωστόν, παρασκευάζεται από φύλλο και κρέμα, οι συνταγές όμως ποικίλουν ανάλογα με τα αρώματα που θέλουμε να δώσουμε στην γέμισή μας.

Εάν κι εσείς είστε λάτρεις του συγκεκριμένου γλυκού μπορείτε να δοκιμάσετε την εύκολη συνταγή του Άκη για λαχταριστά ατομικά γαλακτομπούρεκα. Σίγουρα είναι πιο εύκολα στο σερβίρισμα, ενώ είναι ιδανικά και για κέρασμα.

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 2 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την κρέμα

  • 500 γρ. γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη σύνθεση

  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved