Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους από τον Άκη Πετρετζίκη
Εντυπωσιακό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε σε μία μόνο ώρα.
Ο κορμός με σοκολάτα ή και κάθε είδους γέμιση είναι από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα γλυκά που έχουν την τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι.
Μπορεί φέτος τα Χριστούγεννα να τα περάσουμε με λίγους συγγενείς ή φίλους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα τα γιορτάσουμε και δεν θα απολαύσουμε όσο μας επιτρέπεται, την κάθε στιγμή. Εάν λοιπόν έχετε ήδη αρχίσει τη λίστα με τα εδέσματα που θα ετοιμάσετε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το παρακάτω γλυκό του Άκη Πετρετζίκη, σίγουρα δεν πρέπει να λείπει.
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
- 3 αβγά
- 2 κρόκους
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
- 20 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για την μους της γέμισης
- 6 ασπράδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. κουβερτούρα
- 20 γρ. βούτυρο
Για το γλάσο
- 300 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. φρούτα, του δάσους
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com