Η πουτίγκα είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων στη Βρετανία και η ιστορία της ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, ήδη από την εποχή του μεσαίωνα.
Η υφή της μοιάζει αρκετά με αυτήν του κέικ, οι συνταγές όμως ποικίλουν ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να τη φτιάξουμε. Εάν φέτος θέλετε κι εσείς να δώσε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας λίγο αέρα... Αγγλίας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
- 150 γρ. σταφίδες, μαύρες
- 150 γρ. σταφίδες, ξανθές
- 150 γρ. δαμάσκηνα, χοντροκομμένα
- 170 ml μαυροδάφνη
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. ψωμί τριμμένο
- 150 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 150 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 4 αβγά, μέτρια
- 1 μήλο πράσινο
- 2 κ.σ. μέλι
- 120 γρ. βότκα, για φλαμπέ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com