Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για παραδοσιακό stollen
Δείτε πώς θα φτιάξετε και εσείς παραδοσιακό γερμανικό stollen για τις γιορτές.
Το stollen είναι ένα παραδοσιακό γερμανικό γλυκό που τρώγεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Θεωρείται αρτοσκεύασμα και η υφή και γεύση του θυμίζει αρκετά κέικ. Το stollen περιέχει ζαχαρωμένα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή και αμυγδαλόπαστα και συνήθως είναι επικαλυμμένο με ζάχαρη άχνη. Εάν θέλετε φέτος στις γιορτές να φτιάξετε ένα ξεχωριστό γλυκό, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
- 340 γρ. αλεύρι σκληρό
- 7 γρ. μαγιά ξηρή
- 40 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 150 ml γάλα, χλιαρό
- 250 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. λικέρ, πορτοκάλι
- 100 γρ. φιστίκια
- 50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com