Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για παραδοσιακό stollen

Δείτε πώς θα φτιάξετε και εσείς παραδοσιακό γερμανικό stollen για τις γιορτές.

Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για παραδοσιακό stollen

Το stollen είναι ένα παραδοσιακό γερμανικό γλυκό που τρώγεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Θεωρείται αρτοσκεύασμα και η υφή και γεύση του θυμίζει αρκετά κέικ. Το stollen περιέχει ζαχαρωμένα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή και αμυγδαλόπαστα και συνήθως είναι επικαλυμμένο με ζάχαρη άχνη. Εάν θέλετε φέτος στις γιορτές να φτιάξετε ένα ξεχωριστό γλυκό, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή του Άκη.

Υλικά:

  • 340 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 7 γρ. μαγιά ξηρή
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 150 ml γάλα, χλιαρό
  • 250 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. λικέρ, πορτοκάλι
  • 100 γρ. φιστίκια
  • 50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved