Συνταγή για γλυκά κριτσινάκια με κανέλλα!
Είναι ένα υπέροχο σνακ, ιδανικό για το κολατσιό του παιδιού!
Τραγανά γλυκά κριτσίνα με ζάχαρη και κανέλλα! Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. αλεύρι σκληρό
3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
400 ml χλιαρό νερό
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλλα
Λαδώστε ελαφρά 3-4 φύλλα ψησίματος. Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την μαγιά στο μπολ του μίξερ και χρησιμοποιώντας τον γάντζο (το εξάρτημα για την παρασκευή ζύμης) στην μικρότερη ταχύτητα. Αναμιγνύετε σταδιακά το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Τέλος προσθέστε την ζάχαρη και την κανέλλα. Ζυμώστε για 1 λεπτό στη χαμηλότερη ταχύτητα και άλλα 5 λεπτά σε λίγο πιο γρήγορη ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να είναι ομοιογενής και ελαστική. Αφήστε περίπου μια ώρα να διπλασιαστεί και μετά ζυμώστε μικρά μπαστουνάκια. Ψήνετε για 15 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία.