Vichyssoise - Πώς θα φτιάξετε και εσείς τη βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα
Έχετε φτιάξει ποτέ ξανά σούπα Vichyssoise;
Φτιάξτε την Γαλλική βελούδινη σούπα Vichyssoise με πράσο και πατάτα! Ιδανικό πρώτο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι.
Συστατικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. πράσα, το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. πατάτες
50 γρ. κρασί λευκό
1300 γρ. ζωμό λαχανικών
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
150 γρ. μπέικον
2 πράσα
200 ml ηλιέλαιο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
ψωμί
1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%
Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com