Μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη
Θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό.
Οι γιορτές συνεχίζονται και καθώς η Πρωτοχρονιά πλησιάζει, ευκαιρία να φτιάξετε ένα σιροπιαστό γλυκό.Όπως μια πορτοκαλόπιτα με χυμό πορτοκαλιού, γιαούρτι και φύλλο! Το σπίτι θα μοσχομυρίσει.
Υλικά
Για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. νερό
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
φλούδες πορτοκαλιού, από 2-3 πορτοκάλια
1 στικ κανέλα
Για την πορτοκαλόπιτα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κοφτό βανίλια σε σκόνη
4 αβγά, μεσαία
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
ηλιέλαιο, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
παγωτό
θυμάρι
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com