Συνταγή για το πιο νόστιμο ογκρατέν με πατάτες!
Είναι ένα κλασσικό και αγαπημένο πιάτο!
Φτιάξτε πατατούλες ογκρατέν και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν! Είναι δοκιμασμένο!
ΥΛΙΚΑ
30 γραμμάτια βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα αντζούγιες 100 γραμματίων(προαιρετικά αν αρέσουν)
6 μεσαίες πατάτες, κομμένες και καθαρισμένες
4 κουταλιές του γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε πήλινα βαθιά σκεύη και βάλτε κρεμμύδι, αντζούγιες, πατάτες και μαϊντανό, ανακατεύοντας κάθε φορά. Πιέστε με τον κουτάλι για να βάλετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα, το γάλα και τη μουστάρδα. Ρίξτε το στο πρώτο μείγμα και από πάνω και την τριμμένη φρυγανιά. Ψήστε για μια ώρα