Σπιτική vegan μαγιονέζα έτοιμη σε πέντε μόνο λεπτά

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Η μαγιονέζα είναι από τις αγαπημένες μας σως και την χρησιμοποιούμε κατά κόρον σε τοστ, σάντουιτς και πολλά ακόμα φαγητά. Φτιάχνεται από λάδι, κρόκο αυγού, ξύδι ή λεμόνι και διάφορα μπαχαρικά.

Εάν είστε vegan και το αυγό δεν συμπεριλαμβάνεται στις τροφές που καταναλώνετε, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας vegan μαγιονέζα και μάλιστα σε πέντε μόνο λεπτά.

Υλικά:

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • 150 γρ. ρόφημα σόγιας
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved