Λαβράκι με λαχανικά και κους κους από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Ημέρα των Φώτων σήμερα και συνήθως το μενού περιλαμβάνει ψάρι. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαβράκι με λαχανικά και κους κους στον φούρνο πολύ εύκολα και σε λιγότερο από μία ώρα.

Υλικά:

Για το κους κους

  • 200 γρ. κους κους
  • 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Για τα λαβράκια

  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια, ξερά
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 λαβράκια, καθαρισμένα
  • 80 γρ. σάλτσα σόγιας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved