Τα μελομακάρονα είναι από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και πολύ πιθανόν να σας έχουν περισσέψει αρκετά στο σπίτι. Εάν λοιπόν δεν θέλετε να τα πετάξετε, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για να φτιάξετε άλλα λαχταριστά γλυκά όπως για για παράδειγμα εκμέκ.
O Άκης Πετρετζίκης έχει τη συνταγή και μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε κι εμείς το εκμεκ με μελομακάρονα εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
Για τη βάση
- 600 γρ. μελομακάρονα
- 200 γρ. μπισκότα, τριμμένα
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 6 κρόκους
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σαντιγί
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. φιστίκια, τριμμένα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com