Χουνκιάρ μπεγιεντί από τον Άκη Πετρετζίκη

Η αυθεντική συνταγή για το δημοφιλές πολίτικο φαγητό.

Το χουνκιάρ μπεγιεντί είναι ένα από τα πιο γνωστά φαγητά της πολίτικης κουζίνας. Φτιάχνεται με αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας και πουρέ από μελιτζάνες και το όνομά του στην τουρκική γλώσσα σημαίνει "όπως ο Σουλτάνος" ή "όπως αρέσει στο Σουλτάνο".

Εάν είστε λάτρης των πικάντικων φαγητών και γενικά της πολίτικης κουζίνας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να το φτιάξετε κι εσείς.

Υλικά:

Για το κρέας

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κιλό μοσχάρι, ελιά
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 500 γρ. νερό

Για τη μπεσαμέλ μελιτζάνας

  • 4 μελιτζάνες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 400 γρ. γάλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 20 γρ. γραβιέρα

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved