Σπιτικά παξιμάδια χαρουπιού έτοιμα σε είκοσι λεπτά
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το χαρούπι είναι ο καρπός της χαρουπιάς η οποία ευδοκιμεί στην περιοχή της μεσογείου. Θεωρείται μία σούπερ τροφή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.
Στο εμπόριο πλέον υπάρχουν αρκετά προϊόντα που παράγονται από το χαρούπι όπως το χαρουπόμελο, το χαρουπάλευρο κ.α. τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε πληθώρα συνταγών για φαγητά και σνακ. Εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή του Άκη για σπιτικά και υγιεινά παξιμάδια χαρουπιού που μπορείτε να απολαύσετε σκέτα ή σε σαλάτες.
Υλικά:
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. μέλι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 120 γρ. χαρουπάλευρο
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com