
Ο αρακάς, ένα από τα πιο γνωστά όσπρια, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, αλλά και φυτικών πρωτεϊνών. Περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχείων, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, καθώς και βιταμίνη A και C.
Εκτός από τα κλασικά φαγητά, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον αρακά και σε πολλές ακόμα συνταγές όπως για παράδειγμα για να φτιάξουμε λαχταριστά αλμυρά muffins.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
- 50 γρ. αρακά, ξεπαγωμένο
- 4 αβγά, μέτρια
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα, σκόνη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com