Στρούντελ μήλου με σπιτικό φύλλο - Δείτε πώς θα το φτιάξετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το στρούντελ είναι ένα γλύκισμα με καταγωγή από την Αυστρία, αν και όπως αναφέρει η wikipedia σήμερα το συναντάμε περισσότερο στην γερμανική κουζίνα. Φτιάχνετε από ζύμη και η λαχταριστή γέμιση περιλαμβάνει μήλα, σταφίδες και μπόλικη κανέλα.
Εάν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας στρούντελ με σπιτικό φύλλο δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
Για το φύλλο
- 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. νερό
- 15 γρ. ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. ξίδι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 20 γρ. κονιάκ
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 600 γρ. μήλα, καθαρισμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη
- σαντιγί
- δυόσμο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com