Ψητά φασολάκια πανέ από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα φαγητό που θα κάνει τα παιδιά να λατρέψουν τα φασολάκια.

Ψητά φασολάκια πανέ από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα φασολάκια θεωρούνται από τα πιο ωφέλιμα όσπρια καθώς είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικών.

Τα παιδιά συνήθως δεν τα προτιμούν και για να τα εντάξουμε στη διατροφή τους αναζητούμε ευφάνταστες συνταγές, όπως αυτήν του Άκη που μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας: Ψητά φασολάκια πανέ.

Υλικά:

  • ελαιόλαδο, για το λάδωμα του ταψιού
  • 50 γρ. πάνκο
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αβγά, μεγάλα, ελαφρώς χτυπημένα
  • 350 γρ. φασολάκια, στρογγυλά, καθαρισμένα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved