Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Από τα πιο κλασικά φαγητά με ρεβίθια είναι η ρεβιθάδα και μίας και τις κρύες μέρες οι σούπες έχουν τιμητική τους, εμείς σήμερα μοιραζόμαστε την τέλεια συνταγή για να τη φτιάξετε.
Υλικά:
- 2 στικ σέλερι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κύβο λαχανικών
- 800 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 600 γρ. ρεβίθια
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com