Ρεβιθάδα: Ένα θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Από τα πιο κλασικά φαγητά με ρεβίθια είναι η ρεβιθάδα και μίας και τις κρύες μέρες οι σούπες έχουν τιμητική τους, εμείς σήμερα μοιραζόμαστε την τέλεια συνταγή για να τη φτιάξετε.
Υλικά:
- 2 στικ σέλερι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κύβο λαχανικών
- 800 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 600 γρ. ρεβίθια
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com