Γλυκό ψωμί με κολοκυθάκια και μπαχαρικά από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα ιδιαίτερο ψωμί που θα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά.
Θέλετε να φτιάξετε ένα σπιτικό ψωμί, διαφορετικό από όλα τα άλλα, που εκτός από νόστιμο θα είναι και πολύ θρεπτικό; Τότε αυτή τη συνταγή, σίγουρα θα τη λατρέψετε: γλυκό ψωμί με κολοκυθάκια και λαχανικά.
Τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους στην μεσογειακή και ελληνική κουζίνα και δε γίνεται να λείψουν από τη διατροφή μας. Δείτε παρακάτω πώς θα τα αξιοποιήσετε για να φτιάξετε ένα υπέροχο ψωμί που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά:
- 500 γρ. κολοκυθάκια, καθαρισμένα στις 2 άκρες
- 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 1 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο, λιωμένο,σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αβγά
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 25 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com