Συνταγή για μαλακά μπισκοτάκια με κομμάτια σοκολάτας!
Εύκολα, γρήγορα, λαχταριστά!
Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που σίγουρα θα συναρπάσουν τα παιδιά σας!
ΥΛΙΚΑ
2 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250 γρ)
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (225 γρ)
1/2 της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική (110 γρ)
1 κούπα μαύρη ζάχαρη, ψιλή (200 γρ)
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
2 αβγά μεγάλα
300 γρ. μαύρη ή γάλακτος σοκολάτα σε κομματάκια
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αλεύρι. Ομογενοποιούμε το μίγμα και στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Το μίγμα είναι αρκετά μαλακό και δεν πλάθεται. Τοποθετούμε λαδόχαρτο στη λαμαρίνα της κουζίνας και αδειάζουμε κουταλιές σε αρκετή απόσταση τη μια από την άλλη γιατί απλώνουν πολύ όταν ψήνονται. Για μεγάλα cookies βάζουμε 2 μικρά κουταλάκια γεμάτα και για μικρά από 1 κουταλάκι του γλυκού. Ψήνουμε 8-10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες και στο κέντρο να παραμένουν μαλακά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε 2 λεπτά να σταθούν. Ύστερα τα μεταφέρουμε σε σχάρα όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή συνταγής: makingsweets