Κρεατόσουπα με λαχανικά: Δείτε πώς θα τη φτιάξετε
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το μοσχάρι, σε σχέση με τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα, συνίσταται περισσότερο για τη διατροφή των παιδιών. Χαρακτηρίζεται από το χαμηλό σχετικά λίπος και τη μεγάλη θρεπτική του αξία, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, και βιταμίνη Β12.
Από τα πιο κλασικά χειμωνιάτικα πιάτα με μοσχάρι είναι φυσικά η κρεατόσουπα. Οι συνταγές ποικίλουν, σήμερα όμως μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή του Άκη για νόστιμη και θρεπτική κρεατόσουπα με λαχανικά.
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1 κιλό ανάμικτα λαχανικά για σούπα
- 1/2 ματσάκι σέλινο, μόνο τα φύλλα
Για το σερβίρισμα
- φέτες λεμόνι
- 1 κ.σ. σέλινο, μόνο τα φύλλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com