Συνταγή για απίθανα ρολάκια με..πράσο!
Νόστιμα και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους αυτά τα πρασοπιτάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Δοκιμάστε την συνταγή!
• Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
• 1 κιλό πράσα
• 2 κρεμμύδια σε κύβους
• 1 ποτηράκι κρασί λευκό
• λάδι
• αλάτι
• πιπέρι
• μία κρέμα γάλακτος
• 200 γρ. τυρί κίτρινο
• λίγο τριμμένο μπαχάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σοτάρουμε τα πράσα με τα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι και το μπαχάρι.
• Όταν σατιριστούν λίγο ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
• Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τυρί τριμμένο.
• Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
• Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το χαράζουμε με το μαχαίρι έτσι ώστε να κοπεί σε τέσσερις ίσιες λουρίδες ή και τρείς αν θέλουμε.
• Σηκώνουμε την πρώτη λουρίδα και λαδώνουμε την δεύτερη. Μετά τοποθετούμε πάλι την πρώτη στη θέση της και βάζουμε μίγμα. Τυλίγουμε σε ρολό αφού διπλώσουμε τις άκρες και τοποθετούμε στο ταψί.
• Όταν τα υλικά τελειώσουν βρέχουμε με το πινέλο τα πρασοπιτάκια με το ζουμί από το τηγάνι και στο τέλος ρίχνουμε ελάχιστο γάλα με το πινέλο.
• Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 160 βαθμού