Τα bagel είναι αυτά τα αφράτα ψωμάκια με την τρύπα στη μέση και τρώγονται είτε σκέτα, είτε με κάθε λογής γέμιση. Σύμφωνα με το wikipedia φτιάχτηκαν πρώτα από τις εβραϊκές κοινότητες της Πολωνίας, ωστόσο είναι πολύ δημοφιλή στη Νέα Υόρκη.
Εάν θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά bagels, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη. Είναι εύκολη και μπορείτε να την κάνετε ακόμα και εάν είστε expert στη μαγειρική.
Υλικά:
- 1.800 γρ. νερό, χλιαρό
- 7 γρ. μαγιά ξηρή
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
- 1 ασπράδι
- 50 γρ. σουσάμι, λευκό
- 50 γρ. σουσάμι, μαύρο
- 50 γρ. παπαρουνόσπορο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com