Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για λαχταριστή τάρτα κολοκύθα

Ένα ιδιαίτερο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε β-καροτίνη, το αντιοξειδωτικό που διασπά ο οργανισμός για την παραγωγή βιταμίνης Α, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία των λευκών αιμοσφαιρίων, των οστών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Η γλυκιά γεύση της την καθιστά ένα ιδανικό υλικό όχι μόνο για λαχταριστά φαγητά, αλλά και για γλυκά όπως αυτό που μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα: τάρτα κολοκύθας δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Δείτε τη συνταγή του αγαπημένου μας σεφ και ακολουθήστε την κατά γράμμα.

Υλικά:

Για τον πουρέ κολοκύθας

  • 1.200 γρ. κολοκύθα
  • 200 γρ. νερό

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
  • 1 κρόκο, από μέτριο αβγό, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 3 αβγά, μέτρια
  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 600 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. σαντιγί
  • κανέλα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved